sâmbătă, 16 mai 2015

Defectiuni ale usilor din termopan

Orice obiect utilizat se poate defecta dupa o anumita perioada de timp. Chiar si dupa ce il cumparam nou, din magazin, putem constata cu stupoare ca dupa cateva utilizari se defecteaza. In momentul in care ne confruntam cu astfel de probleme, fie alergam la magazinul de unde l-am cumparat pentru a-l trimite la atelierul de reparatii, fie apelam de bunavoie, la un service autorizat in acest sens. Acelasi lucru se poate intampla si cu usile sau ferestrele noastre din termopan. Stim cu totii ca pretul de achizitionare al acestora, nu este accesibil tuturor.

Dar daca va permiteti  totusi, sa intrati in posesia acestor usi sau ferestre de termopan, trebuie sa aveti in vedere manevrarea si utilizarea lor corespunzatoare. De multe ori, chiar tinand cont de aceste sfaturi, din pacate, acestea se pot defecta cu usurinta. De recomandat ar fi, sa nu incercati sa le reparati acasa, deoarece reparatiile de aceasta natura sunt destul de complexe si deloc la indemana celor care nu au o pregatire de specialitate in acest domeniu. In acest caz, sunteti nevoiti sa apelati la unul din serviceurile de reparatii termopane.

De obicei, usile termopan indiferent de natura lor, aluminiu, pvc sau lemn stratificat, sunt cu mult mai solicitate decat ferestrele. Asadar, pentru a evita dereglarea  si defectarea acestora datorita nefunctionarii corespunzatoare a usilor, contactati o firma de reparatii termopane din bucuresti, care va poate oferi un intreg pachet de servicii.

Cauzele care duc la defectarea acestora sunt multiple si sunt generate de o serie de factori. In acest sens, va vom prezenta o parte din aceste cauze care duc la defectarea unei usi termopan. Folosirea lor incorecta, de exemplu, la usile care au un sistem de inchidere multipunct, o mare parte din utilizatori nu le ridica manerul pana la capat, fapt pentru care nu se mai face posibila cursa completa a spanioletei cu broasca. Acest lucru poate duce la inlocuirea feroneriei care intra in componenta sistemului de inchidere al usii. O alta cauza, o reprezinta neefectuarea reviziei usilor termopan la timp (indicat ar fi sa se faca la 1 an), fapt ce afecteaza garantia si durata de viata a acestora. Balamalele pun si ele probleme de multe ori si daca nu sunt intretinute, acestea se pot bloca sau rupe. Defectiunile datorate deschiderii oscilo-batante, printre care se enumera o serie de accesorii care intra in componenta acestei deschideri: blocatori, spanioleta, dubla deschidere, placa foarfeca, balamalele toc, zavorul dubla deschidere.

In cazul in care constatati deficiente de izolare termica sau fonica, sa stiti ca acest fapt se datoreaza sistemului de garnituri, care sunt uzate sau nu sunt conforme cu sistemul de tamplarie. Asadar, in momentul in care constatati oricare dintre aceste deficiente prezentate, apelati la un service de reparatii termopane autorizat, in vederea obtinerii unor servicii de calitate.