sâmbătă, 1 februarie 2014

Cum trebuie sa procedam pentru a schimba usa locuintei noastre

Usa este foarte importanta pentru orice locuinta, rolul acesteia este de a proteja interiorul de pericolele din exterior, iar daca da cel mai mic semn de slabiciune, atunci cu siguranta trebuie sa fie inlocuinta in cel mai scurt timp.  Siguranta ta si a familiei tale este foarte importanta, trebuie intotdeauna sa te protejezi de potentialele pericole din exterior, fie ca vorbim de apa, zapada sau orice altceva ar putea patrunde in casa.

Sa presupunem ca dorim sa schimbam vechea usa, ce trebuie sa facem?

In primul rand ne asiguram ca o putem demonta cum trebuie fara a distruge peretele sau tocul, apoi indepartam usor usa cea veche pentru a face loc celei noi. Urmeaza sa facem masuratorile cu foarte mare atentie, nu trebuie sa gresim calculele pentru a nu avea surpriza ca usa sa nu se potriveasca. Dupa ce avem toate datele complete putem merge sa achizitionam o usa noua sau o putem cauta pe internet, unde dispunem de foarte multe magazine online care ne ofera posibilitatea de a face achizitia direct de pe internet.

Gama este mult mai larga pe internet decat in magazinele traditionale, cu siguranta o sa ai parte de foarte multe produse incepand de la cele mai ieftine si cele mai simple usi interior, pana la cele mai moderne si cele mai scumpe. De preferat este sa alegi o usa eleganta, dar in acelasi timp simpla care sa se potriveasca locuintei din toate punctele de vedere, mai ales din punct de vedere al culorii.

Este important sa alegi o usa in aceasi gama de culori ca si pertele principal, pentru a nu face difertene si pentru a se asorta perfect, atunci cand cineva iti calca curtea totul sa para din acelasi film.

Acestea sunt cele mai importante sfaturi de care trebuie sa tina cont cineva care doreste sa isi schimbe usa exterioara, trebuie sa aibe in vedere demontarea usoara a celei vechi, pentru a nu intampina probleme cu montarea noului produs. Nu uita sa te asiguri in permanenta ca usa ta rezista in orice conditie, fie ca este vara si cald, fie ca este iarna si foarte frig, daca da cele mai mici semne de cedare, atunci este necesara inlocuirea ei.

Cum sa montezi o usa de interior

Vezi pas cu pas acest filmulet care iti arata cum sa montezi o usa de interior cu sfaturi de expert pentru a te ajuta sa termini lucrul cu incredere.

Modele usi de interior


Alegerea perfecta a tipului de usa

Pe piata exista foarte multe tipuri de usi, multe persoane intampina probleme in alegerea tipului de usa. In acest articol o sa discutam despre tipurile de usi si unde se potrivesc acestea.

Pentru inceput trebuie sa specificam faptul ca usile sunt pe langa elemente de siguranta intr-o locuinta si foarte bune elemente de decor, o usa bine aleasa cu un model elegant si simplu, poate sa schimbe total aspectul locuintei tale, la celalalt pol, o usa prost aleasa poate sa schimbe total situatia, iar casa ta sa devina penibila inca de la intrare.

Avem foarte multe modele de usi, insa cele mai preferate de catre cumparatori sunt cele din lemn, usile metalice sau usile din sticla, de asemenea mai avem usile pliante care se folosesc in special pentru dressing-uri.

In cazul in care vrem sa punem o usa la baie de exemplu, cel mai potrivit model este cel din sticla mata, care nu permite trecerea vederii prin ea. Aceste usi au un design excelent, arata foarte bine si pot sa infurmuseteze locuinta. De asemenea, se asorteaza excelent cu faianta si gresia alba sau neagra, este foarte important sa avem si acest lucru in vedere.

Pentru dormitoare putem alege o usa din lemn, o usa simpla si moderna care sa se plize perfect pe stilul locuintei. De obicei acestea sunt usile alese pentru dorimitoare, insa si cele pliante ar putea fi folosite in aceste conditii, mai ales ca pe usa dormitorului treci de mult mai multe ori pe zi decat pe cea exterioara. Putem lua in calcul si eficienta usilor pliante, care s-ar deschid si inchid mult mai repede, dar ar rezista si mai mult timp fara sa se uzeze. Totul depinde de dorintele celui care isi construieste locuinta, nu este gresit daca isi alege o usa din lemn pentru dormitor sau o usa plianta, care se poate utiliza si in aceste conditii, chiar daca scopul principal este pentru a inchide si deschide dressign-ul.

Pentru exterior, cele mai utilizate sunt usile metalice, fiind extrem de rezistente si elegante. Cand zicem usa metalica, nu trebuie neaaparat sa ne gandim la duritate, exista usi metalice foarte frumoase si usoare. Acestea au scopul de a te proteja de tot ce vine de afara, incepand de la mirosuri neplacute pana la apa sau vant. Usile metalice sunt si ele de mai multe feluri, asa ca iti poti achizitiona cu siguranta ceva pe placul tau.